ONK Assen!

Hemma igen efter en kanonhelg. Började med regn på fredags morgon, skönt att ta det lite lungt första varven på en helt ny bana. Vid lunch torkade det upp, och då kom vinden och klädde av duken på tälten. Vi stod 4 man och försökte hålla ner tälten så att de inte skulle ge sig iväg. Fick riva lägret och flytta till en box. Lyx!!! egen dusch & toa. Det varade fram till eftermiddagen, då det visade sig att boxen var dubbelbokad. Fick frågan om vi kunde flytta in med 2 fransmän 4 boxar lägre bort, så blev det. Skoj med ny bekanta. Fredagsträningen flöt på bra, kapade sekund för sekund. Besiktning på kvällen.
Lördag var stora dagen med kval. Började med regn på morgonen, men eftermiddagen var det rätt säkert att det skulle torka upp. Lite otur med mitt transpondern, det hade blivit registrerat på en annan kille, så jag fick inga tider. Nicklas var snabbt borta och pratade med dem. Det skulle vara fixat till kval 2…. kval 2 startade och körde 3 varv och snabbt in och kolla. Det kom inga tider nu heller…. Nicklas sprang bort en andra gång och pratade med dem. Det är tur att han är med. Jag visste att jag var tvungen att komma ner till 1.54 tider för att klara 115% regeln. (115% av bästa tid). 1.53 och en 32a plats på grinden blev det. Det var det bästa med hela helgen. (2 st blev utkvalade).
Söndag sken solen och folket började ströma in. Morgonen startade med pitwalk där alla sätter ut sina cyklar för och visa/promota sitt team. Trevligt med så mycket intresserade människor. Warm up gick bra, kapade ett par tiondelar till. Var rätt nervös under fm, och det blev inte bättre. Äntligen start, Nicklas hade 2 min på sig att ta sig bort med stöd, däckvärmare & elverk till grinden. Där stog vi ca 10 min för foto och annat. Starten var hyfsad, kom med bra. Bromsade tyvärr på mig 3 varvet och fick ta escape. Tappade 2 placeringar. Slutade  31 plats. Helt nöjd ändå!!!! Stort tack till Nicklas som fixar och håller rätt på det mesta.

Länk till film warm up på söndagen, en del av killarna är riktigt snabba.
http://www.youtube.com/watch?v=wd2XgA5VBGs

/John

 

Comments are closed.